Kvíz: Jídla v Latinské Americe

Kvíz: Jídla v Latinské Americe

Kuchyně v zemích Latinské Ameriky je velmi pestrá. Pokrmy typické pro zdejší kuchyni dnes zahrnují ingredience původní jako: kukuřice a brambory, ale i ingredience importované před staletími evropany jako rýže nebo hovězí maso. Otestujte si, nakolik se vyznáte v pochoutkách Latinské Ameriky.

TacoTacos (na obrázku) jsou tradičním pokrmem v této zemi:






NachosNachos (na obrázku) byly vynalezeny v Mexiku, ale rozšířenější jsou v:






Empanada je:






Ceviche jsou považovány za jedno z národních jídel:






Morčátko "Cuy" (na obrázku) je/bylo tradiční součástí kuchyně v:






Jídlo na obrázku je:






AlfajorAlfajor je oblíbený zákusek ve většině zemí Latinské Ameriky. Původně však pochází z:






Jídlo na obrázku se jmenuje:









About the Author

Ondřej Juřík je zakladatel serveru Latinská Amerika Dnes. V Latinské Americe strávil 2 roky. Jeden rok z toho cestou z Chile do Texasu na motorce pro rozváženi pizzy.